REČ DIREKTORA ZA NOVU 2014.


Tanja MalevanovPoštovani članovi AKUD “Branko Krsmanović”,

Redovni članovi, deco, veterani, članovi menadžmenta,  G. Darinka Matić Marović, članovi upravnog odbora i skupštine,  komšije iz Balkanske 4, prijatelji i saradnici,

Obraćam vam se iz poštovanja vaše ljubavi prema našem Krsmancu i nesebičnog doprinosa njegovom fantastičnom napredovanju neobično uspešnom u kriznim vremenima. Spojila nas je ljubav ka umetnosti, druženju, zdravom životu i to smo sve pronašli u krsmancu, odakle širimo prave, univerzalne vrednosti svetu.

Dragi Krsmanci, uspeli smo! Pokazuju činjenice iz ove 2013.

Godina je bila fantastična: putovali smo kao u zlatna vremena – Kazablanka, Akademsko pozorište; Antalija-Istambul, Akademski hor “Obilić”; Kuvajt, Ansambl narodnih igara i pesama i Ansambl narodne muzike… Iskreno smo se okrenuli jedni drugima otvorenom internom komunikacijom, u saradnji i dobroj volji razgovaraju, planiraju i rade u jednistvu: redovni članovi, upravni odbor, skupština, umetničko rukovodstvo, veterani, komšije iz Balkanske 4. Nastupima smo obeležili velike jubileje, doprineli najznačajnijim događajima iz kulture u zemlji i regionu. Obnovili smo status kod Univerziteta u Beogradu kao našeg osnivača i Ministarstva prosvete, kao i Resornog ministarstva. U smislu racionalizacije troškova, između ostalog, odvojili posle 70 godina struju u sopstveno brojilo. Nastavili smo, prošle godine započeto, poboljšanje uslova za probe ansambala. Uspeli smo da postavimo zdrav finansijski madžment koji je doveo do 100% većih prihoda… No, i dalje je potrebno raditi. Pomerili smo granice u predstavljanju bogatstva nacionalne baštine, postavljajući nove standarde na spektakularnom koncertu svh ansambla u Sava Centru “KRSMANAC – ČISTA ENERGIJA SRBIJE”. Profesionalizovali smo komunikaciju sa svetom projekt menadžmentom. Podižemo svest naših spoljnih saradnika o značaju Krsmančevih ansambala. U smislu pojačanja internih komunikacija članova menadžmenta i upravnog odbora uveli smo tim bildinge. Učvrstili smo, prošle godine ustanovljene Dečiji ansambl i tinejdž POPHOR. Ustanovili smo, u prošlosti najzaslužnijima: Bogdanu Babiću, dirigentu i Branku Markoviću, koreografu, odavanje počasti. Pokrenuli smo savremeno sistematizovanje Krsmančeve bogate arhivske građe. Kontinuirano negujemo naš odnos s medijima, promovišući prave vrednosti za mladog čoveka koje neguje Krsmanac gotovo 130 godina.

Dragi Krsmanci, u budućnosti i dalje planiramo da napredujemo krupnim koracima.

2014. je godina kada s našim Akademskim horom “Obilić” proslavljamo 130 godina postojanja. Obeležićemo je spektakularno! Pozivamo vas sve da date svoj doprinos! Planiramo veliku centralnu svečanost, veliku završnu svečanost, kompletno medijsko pokrivanje, značajne koncerte u inostranstvu, dostojne velikog jubileja, veličanstveno odavanje priznanja za višedecenijski doprinos Krsmancu i kulturnoj sceni naše zemlje i regiona, slavnoj dirigentkinji Darinki Matić Marović.

Dragi Krsmanci, lično, kao mendžment konsultant koji je specijalizovan da ozdravljuje sisteme u kulturi, veteran Akademskog pozorišta, deo lepe piče o više stotina ostvarenih ljubavi i brakova u Krsmancu, s najvećim zadovoljstvom vam poveravam da je Krsmanac moja najlepša i najnaprednija kuća kulture koju živim. Nepomućeno slavnog imena decenijama, samo malo poklekao u kriznim vremenima, Krsmanac lako i neverovatno brzo je ponovo zasjao, jer… mladi ga sačinjavaju. Studenti Univerziteta u Beogradu.

Dragi Krsmanci, srećni nam Novogodišnji i Božićni praznici!

S poštovanjem,

Tanja Malevanov