NACIONALNE AUDICIJE WORLD YOUTH CHOIR


16111204_10211472425822257_842425857_nU saradnji sa Evropskom horskom asocijacijom (European choral association – Europa Cantat), u našem Društvu biće organizovane nacionalne audicije za projekat World youth choir, u subotu 11. februara 2017. godine.

Ovogodišnje izdanje ovog najmasovnijeg mladog ansambla biće održano u Mađarskoj, Pečuju sa koncertima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji (detalji će biti potvrđeni u aprilu 2017).

ŠTA JE POTREBNO DA BISTE SE PRIJAVILI?

Ukoliko ste pasionirani i iskusni horski pevači ili solisti između 17 i 26 godina, spremni da upoznate nove prijatelje iz celog sveta, unapredite pevanje i socijalne veštine, da prihvatite različite kulture sveta i da provedete skoro mesec dana sa novim ljudima, onda je World youth choir pravo mesto za vas.

 

Potrebno je da pošaljete svoj:

  1. CV (u kome je jasno naznačen glas koji ste)
  2. fotografiju (JPEG format 300-600dpi)
  3. kontakt telefon i e mail

Na office@krsmanovic.rs najkasnije do 09. februara 2017. godine i pripremite dve zadate kompozicije, koje možete da skinete sa našeg sajta.

KAKO IZGLEDA AUDICIJA?

Audicije svih kandidata se snimaju. Kandidat je u obaveti da izvede:

  • Raspon glasa: jednu skalu otpevanu u forte dinamici, a cappela, na otvorenom samoglasniku, gde će prikazati svoj pun raspon glasa
  • Čitanje s lista: kandidati će na samoj audiciji, 11. februara, dobiti melodiju koju moraju da pročitaju i otpevaju s lista, bez upotrebe klavira. Kandidati će dobiti 10ak minuta da pogledaju vežbu i nakon toga ona mora biti snimljena iz prvog pokušaja.
  • Zadata dela: 2 zadata dela moraju biti pripremljena i notni materijal možete preuzeti sa našeg sajta klikom na sledeće fajlove: Rockin’ Jerusalem i jpg2pdf (1)(Ukoliko imate problem sa otvaranjem fajlova kontaktirajte office@krsmanovic.rs). Kandidati treba da pripreme svoj glas kod kuće i na samoj audiciji da ga otpevaju, dok se ostali glasovi sviraju na klaviru od strane klavirskog saradnika.

NAKON NACIONALNE AUDICIJE

Posle održanih nacionalnih audicija u čitavom svetu sav materijal se šalje organizatoru, koji na kraju pravi II krug audicija, na osnovu svih snimljenih materijala.

 

VIŠE INFORMACIJA NA:

www.worldyouthchoir.org

i

office@krsmanovic.rs