KRSMANAC I MIKSER


Krsmanac s radošću i ponosom objavljuje da je, u potrazi za novim i nekonvencionalnim načinima promocije kulturnog nasleđa Srbije, uspostavio stratešku saradnju s Mikser House-om koga je prepoznao kao ustanovu koja akcentuje neophodnost postojanja misli o kulturnoj sceni, kao i stalnu potrebu različitosti na toj sceni u svrhu podizanja svesti o neophodnosti očuvanja kulture i kulturnog nasleđa. Mikser House je u Krsmanacu prepoznao instituciju koja svoje poslovanje sprovodi kroz komuniciranje savremenim jezikom i istih načina poslovanja, što je isto Krsmanac spoznao u Mikseru, te su dve institucije, naizgled u potpunosti drugačije, ali iste suštine, shvatile jedna drugu kao saradnike.

Krsmanac će na sceni Mikser House-a jednom mesečno predstavljati svaki svoj asnambl: Akademski hor „Obilić“, Ansambl narodnih igara i pesama, Ansambl narodne muzike, Akademsko pozorište, Dečiji ansambl narodnih igara i pesama, POPHOR KRSMANAC.

Prvi nastup na sceni Miksera Krsmanac će održati u subotu 27.09.2014. godine s početkom u 13h. Tada će se na sceni predstaviti Ansambl narodnih igara i pesama Krsmanca.

Ulaz na koncert je slobodan.